Select Page

V torek, 9. 4. 2019, so potekale že druge knjižne mišice v tem šolskem letu. Udeležili smo se jih devetošoloci Nuša Tomaž, Aleš Hafner, David Bowen in Primož Pošek.

V knjižnici smo se razdelili v skupine, v katerih je moral  biti en učenec iz vsake šole (Kapla, Brezno, Ribnica na Pohorju, Radlje in Vuzenica).

Najprej smo poslušali pravljice in za vsako napisali naslov in avtorja. Potem smo morali na knjižnih policah poiskati knjige, ki govorijo o sreči. Iz zbranega gradiva smo morali najti oz. izluščiti najboljši recept za srečo oz. navodilo, kako najti srečo v življenju. Ko smo našli vse »sestavine«, smo morali  svoj »recept«  posneti na telefon.

Po 15 minutah je vsaka skupina predvajala svoj posnetek, strokovna komisija (knjižničarka in dve dijakinji) pa je ocenila izvirnost dela v skupini. Zmagala je skupina, v kateri je sodeloval Aleš Hafner. Vsak učenec v zmagovalni skupini je prejel 3D-sestavljanko.

Učenci nismo imeli težav z iskanjem ustreznega gradiva na knjižnih policah. Pri snemanju svojega prispevka so bili izvirni in ustvarjalni. Nasploh pa je bilo za vse nas druženje z učenci iz drugih šol prijetno in zabavno.

Nuša Tomaž, 9. a