Select Page

Teden, ki je pred nami bomo izkoristili za priprave na pouk na daljavo. Ta teden je namenjen ponavljanju učne snovi, ki ste jo obravnavali prejšnji teden, delanju domačih nalog, ki jih še niste naredili, pomaganju doma pri gospodinjskih opravilih, spremljanju izobraževalnih vsebin na RTV SLO, branju knjig, igranju družabnih iger in gibanju.  

Ker smo zdrava in FIT šola, je veliko priložnosti, da učenci s pomočjo fit metod, ki jih uporabljate pri pouku, ponovite učno snov skupaj s starši, brati, sestrami,…ljudmi, ki so z vami v skupnem gospodinjstvu. Skupno bivanje doma pa je tudi priložnost, da se učence čim bolj vključi v delo doma (gospodinjska dela, delo na vrtu,…). 

 Dr. Tina Bregant povzema raziskavo, da je uspešnost učencev v življenju odvisna od tega, koliko so učenci pomagali pri opravilih doma in ne od ocen, ki so jih imeli v šoli. Učenci naj bodo za računalniki, le, ko bodo opravljani učno delo, ki jim bo naloženo.  

Danes ali jutri vas bodo razredniki kontaktirali in še enkrat preverili, če vaši e-naslovi delujejo, če imate vsi računalnike ali pametne telefone, da bomo lahko z delom na daljavo naslednji teden začeli. 

Dragi učenci, razmislite s čim boste v tem tednu razveselili svoje starše (lepo pripravite mizo pred skupnim obrokom, pripravite razgibalne vaje za vso družino, skuhajte kavo ali čaj za starše, pripravite sladico za vse člane družine, skupaj s starši sestavite jedilnik za cel teden, naredite urnik skupnih obrokov, poiščite vesele dogodke v družini, predvsem pa se veselite prebujajoče pomladi, ptičjega petja …). 

Spoštovani starši, bodite zgled otrokom pri skupnem načrtovanju življenja doma, spodbujajte jih, da bodo v naslednjem tednu resno in odgovorno opravili šolske obveznosti, nadzorujte njihovo delo v smislu spodbude in pohvale in pokažite otrokom, da je življenje  lepo tudi v tako resnih situacijah. 

V duhu zdrave šole so za naše zdravje zelo pomembni ZDRAVA PREHRANA, PITJE VODE, GIBANJE IN MEDSEBOJNI ODNOSI in ker imamo možnost odločati o vseh, se potrudimo ostati zdravi. 

V želji,  da ostanete zdravi in da se čim prej zopet srečamo  v šoli, vas vse lepo pozdravljam. 

Ravnateljica: Anita Ambrož