Za materinski dan sem mami naredil voščilnico in vanjo napisal to pesem.

MAMICA

Jaz z mamo nisem nikoli sam,
in ne dam je na stran,
mene je rodila,
mene je dojila,
nahranila,
pripravila na prvi šolski dan,
ima me rada,
ker je moja mama.

Miha Matjaš, 6. a

Učenci 7. b-razreda so se lepo potrudili za svoje mamice ob materinskem dnevu. Večina jih je presenetila z zajtrkom, kosilom, slaščico in izdelkom, ki so jih pripravili sami. Nekateri so imel tudi možnost, da utrgajo sveže rožice z domačega vrta. Sledijo njihovi zapisi. 

»Svojo družino imam rada takšno, kot je in je ne bi zamenjala za nobeno. Imam brata, s katerim se dobro razumeva. Včasih se tudi skregava, a se do konca dneva vedno pobotava. Moja starša sta zelo ljubezniva, včasih celo malo smešna. Najraje imam očeta; včasih se vede kot otrok in me to spravlja v smeh. Rada imam tudi mamo, saj mi veliko pomaga pri učenju in me uči dobro kuhati. Ponavadi je malo slabe volje, vendar se njeno počutje hitro spremeni.

Staršem sem hvaležna, ker sta vedno skrbela zame, ko sem bila žalostna in potrta; hvaležna sem jima, ker sta me veliko naučila, npr. mama me je naučila malo kuhati, oče me je naučil voziti kolo … Vedno sta mi pomagala, ko česa nisem znala ali pa sem se morala naučiti za test ali spraševanje. Najbolj pa sem hvaležna, ker sta mi vedno stala ob strani, ne glede na vse.

Mamo sem za materinski dan presenetila z voščilnico ki sem jo naredila sama, nato bom pospravila kuhinjo, da ne bo treba njej. Pustila jo bom dolgo spati in ji pripravila zajtrk«.

»Za materinski dan sem ji nabral rože z vrta. Ker sem ji hvaležen za vse, kar sta z očetom naredila zame, sem ji pomagal speči pecivo za vso družino.«

»Za materinski dan vsako leto za svojo mamo pripravim neko presenečenje. Letos pa sem se odločila, da ji najprej nekaj zapojem, potem pa ji podarim šopek narcis, ki rastejo na vrtu.

Ampak to še ni vse – manjka še tista češnja na torti. Izdelala sem ji izdelek, ki že pridno čaka, da ga ji v sredo podarim.

MOJE MISLI:

1. Mama je ena sama, s toplo dlanjo me poboža in mi reče: »Ti si moja roža.«

2. Premalokrat izrečemo kakšno lepo besedo našim pridnim mamam – za vso dobroto, ki nam jo dajejo in nam jo še bodo. Zato se potrudimo in večkrat izrecimo: »MAMA, HVALA ZA …, HVALA, KER SI, MAMA RAD/-A TE IMAM.«

»Pripravil sem izdelek in pečena jajčka za zajtrk«.

»Mami sem zelo hvaležna, saj imam streho nad glavo. Naredi toliko za naju in z vsem srcem jo imam rada. Za materinski dan sem ji narisala slike, ji pripravila kosilo in spekla torto.«
»S sestro sva ji skuhali čaj in ji nabrali rožice.«

»Svojim staršem sem hvaležna, da so zmeraj tukaj zame, ko jih potrebujem. Vedno me poslušajo in mi pomagajo ter me spodbujajo na različnih področjih. Hvaležna sem tudi, da imam sestro, ki mi pomeni največ na svetu. Vedno mi svetuje ter pomaga, res jo imam rada.                                    

Pa še misel za materinski dan 🙂 Vsaka mama je posebna,

                                                       z njo se lahko zabavaš,

                                                       se smeješ in jočeš;

                                                       v težkih časih se lahko obrneš nanjo …«

»Za materinski dan sem svoji mami narisala risbo, na kateri je ona, ki lebdi na leteči preprogi in meditira. Risbe se je razveselila«.

 


 

Dostopnost