Dobrodošli

LOGOTIP

Osnovna šola Muta
Šolska ulica 6
2366 Muta

Najnovejši prispevki

Projekti

sadje

zajtrk

Fit

zdrava

kulturna1453377095SID_znacka_2016

 

Natečaj SAFE.SI

Naši učenci so se udeležili SAFE.SI nagradnega natečaja. Natečaj je potekal na temo:

  • “Sejfko mi pomaga varno uporabljati internet in mobilni telefon”, kjer so bili otroci 1. triade pozvani k ustvarjanju izdelkov, ki prikazujejo maskoto Sejfko ali/in kako otroci s pomočja Sejfkota doma ali v šoli uporabljajo internet, mobilne telefone, igrajo igrice;
  • in pod temo “Puščamo prijazne digitalne odtise – ustavimo spletno trpinčenje!”, kjer so bili učenci 2. in 3. triade pozvani, da razmislijo o spletnem nadlegovanju, posledicah, vlogi prič in ukrepanju v primeru pojava. 

Na natečaju je sodelovalo 29 osnovnih šol, s 102 izdelkoma, ki jih je ustvarilo 165 učencev.

Med nagrajenimi izdelki je bil tudi video naših učencev!

http://safe.si/aktivnosti/natecaji/safesi-nagradni-natecaj-20152016/zmagovalci-201516/3-triada-3-mesto-0

Za nagrado smo bili v torek, 17. 5. 2016, povabljeni na zanimivo delavnico in ogled razstave v Prirodoslovnem muzeju Slovenije v Ljubljani. Po razstavi je sledila podelitev nagrad in druženje ter posladek v Čolnarni Park Tivoli.

Za uspeh učencem iskreno čestitava!

Mentorici: Martina Logar in Monika Mithans


EVROPA V ŠOLI

Naša šola je letos prvič sodelovala v natečaju Evropa v šoli, ki ga je že 17. leto razpisala Zveza prijateljev mladine Slovenije. Letos so učenci ustvarjali pod naslovom Ustvarimo še boljši jutri in nastali so številni likovni, literarni, fotografski in video prispevki.
Naši učenci so bili na regijski ravni zelo uspešni in devet nagrajenih učencev se je lahko udeležilo zaključne prireditve natečaja, ki je bila v petek, 13. maja, v Festivalni dvorani Pionirskega doma v Ljubljani. Učenka z OŠPP Monika Vajde pa je bila nagrajena tudi na državni ravni: za svojo risbo z naslovom Delo na vrtu je prejela posebno nagrado. Veseli in ponosni smo ji zaploskali.


 

OBISK ROTUNDE

V prejšnjem tednu smo v okviru spoznavanja okolja obiskali Muzej in Rotundo Sv. Janeza Krstnika na Spodnji Muti.
Sprejela nas je ga. Angelca Mrak, zaposlena na Občini Muta. Ob njeni zanimivi razlagi smo uživali in se naučili marsikaj novega.

Učenci in učiteljice 1. razredov


 

OGLED ČISTILNE NAPRAVE MUTA-VUZENICA

V torek, 19. 4. smo s četrtošolci naše šole obiskali Čistilno napravo Muta-Vuzenica.

Pri zadrževalnem bazenu nas je sprejel gospod Pavlič, ki je zaposlen na Komunalnem podjetju Radlje ob Dravi. Razložil nam je celotni postopek delovanja čistilne naprave ter nas opozoril na pomen te naprave za vse naše občane. Posebej nas je opozoril na to, kaj ne sodi v odtočne cevi.

Učenci so z zanimanjem poslušali in aktivno sodelovali v pogovoru.

Razredničarki 4. razreda: Jolanda Verhnjak in Alenka Vilar


 

NACIONALNI OTROŠKI PARLAMENT 2016

V ponedeljek, 11. 4., je v Ljubljani potekalo zasedanje 26. nacionalnega otroškega parlamenta pod naslovom Pasti mladostništva. Zasedanja se je udeležilo nekaj več kot sto otrok iz celotne Slovenije. Zastopane so bile prav vse regije.

V uvodnem delu nas je nagovoril predsednik države gospod Borut Pahor. Po pozdravu je sledila izvolitev delovnega predsedstva, sprejem dnevnega reda in kratka navodila udeležencem. Nato smo se razdelili v štiri skupine, ki so razpravljale o različnih temah (Pasti interneta in socialnih omrežij, Ko pride do stiske, kam po pomoč?, Nasilje in medvrstniško nasilje ter Samopodoba in mladostniki). Po delu v skupinah je sledila plenarna razprava. Sprva so skupine predstavile svoje delo, nato je sledilo iskanje rešitev na določeno temo. Lahko pa smo postavili tudi kakšno vprašanje povabljenim gostom. Med drugim tudi predsedniku vlade gospodu Miru Cerarju, ki nas je ob začetku zasedanja prav tako nagovoril.

Za konec je sledila še razglasitev teme parlamenta za naslednje leto. Tema ima naslov Otroci in načrtovanje prihodnosti.

Udeležba na nacionalnem otroškem parlamentu je bila zelo posebna in zanimiva izkušnja. Vesela sem, de me je doletela ta čast in sem se ga lahko udeležila kot ena izmed petih predstavnikov Koroške.

Predsednica šolske skupnosti: Melissa Smovnik, 9. a


Stran 1 od 1812345...10...Zadnja »