Dobrodošli

LOGOTIP

Osnovna šola Muta
Šolska ulica 6
2366 Muta

Najnovejši prispevki

Projekti

sadje

zajtrk

Fit

zdrava

kulturna1453377095SID_znacka_2016

 

VSAKA VAS IMA SVOJ GLAS

Vljudno vas vabimo na
prvi vseslovenski šolski narečni festival

LOGO_VAS1

 v petek, 30. 9. 2016, ob 17. uri
v telovadnici Osnovne šole Muta.

Nastopajo:
– učenci OŠ Muta
– otroški in mladinski pevski zbor OŠ Muta
– Milan Kamnik
– nagrajeni učenci in dijaki osnovnih in srednjih šol iz Slovenije in Italije.

Narečni festival je posvečen 80-letnici rojstva priznane slovenske dialektologinje, akademikinje prof. dr. Zinke Zorko, ki je svoje življenje posvetila raziskovanju slovenskih narečij, in je zasnovan kot zaključna prireditev nagradnega natečaja Vsaka vas ima svoj glas, ki ga je Osnovna šola Muta razpisala februarja letos.

Vabljeni na prijetno druženje ob narečni besedi.

 


Spoštovani starši!

V petek, 30. 9. 2016, ob 17. uri ste vabljeni na prireditev v telovadnico naše šole. Za učence je udeležba obvezna, saj bomo na ta način realizirali del kulturnega dneva. Učenci naj ob prihodu v telovadnico poiščejo prostor, rezerviran za njihov razred, da bodo lahko prireditev spremljali skupaj s sošolci in razrednikom.

                                                                                                    Ravnateljica: Anita Ambrož, prof.


 

ENO sadi drevesa

banner21Sep
V parku pred šolo raste novo drevo!

Točno ob 12. uri smo danes skupaj z ekopredstavniki OŠ Muta in OŠPP ter mentoricama eko krožka pred šolo posadili drevo.
 S tem dejanjem smo se pridružili 10 000-im šolam v 157 državah, ki sodelujejo v projektu Environment Online, ali krajše  ENO, kar je ime za  globalno šolsko mrežo za trajnostni razvoj.
Od leta 2004 so učenci ENO šol po vsem svetu posadili že 20 milijonov dreves, zastavljeni cilj pa je bil, da se do leta 2017 posadi 100 milijonov dreves! Pri tem so ENO podprle in se k temu cilju zavezale vlade številnih držav, tako da trenutno število načrtovanih dreves že presega zastavljeni cilj in znaša 103,5 milijonov.
S posaditvijo drevesa smo pokazali, da želimo širiti mir in prijateljstvo, ki sta pogoj za izobraževanje, spopadanje s podnebnimi spremembami, varovanje okolja ter za mirno in pravično družbo.
Svetu sporočamo:  »Naj vsako posajeno drevo zraste v nebo, ki je večno kot prijateljstvo.«

                                                                                                                                                     Mentorica eko krožka Milena Repnik


 

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI 2016

ETM2016-pasica-468x60  ETM2016-pasica-468x60

Osnovna šola Muta se je tudi letos pridružila projektu Evropski teden mobilnosti (ETM).

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI v koordinaciji Ministrstva za infrastrukturo bo letos ponovno povezal na tisoče evropskih mest v prizadevanjih za človeka in okolje bolj prijazne načine mobilnosti.

Med 16. in 22. septembrom bodo po vsej Evropi potekale številne aktivnosti, ki bodo spodbujale k pametni in trajnostni mobilnosti kot dobri investiciji.

 PAMETNA MOBILNOST ZA GOSPODARSKO USPEŠNOST je slogan, ki povzema osrednjo temo letošnjega Evropskega tedna mobilnosti. Raziskave namreč jasno kažejo, da imajo mesta, ki se zavzemajo za trajnostno mobilnost, opazno ekonomsko prednost. Vrednost nepremičnin v mestih z dobro kolesarsko infrastrukturo in učinkovitim javnim prevozom  je, denimo, višja. Otroci, ki gredo v šolo peš ali s kolesom, dosegajo boljše rezultate. Zaposleni pešci in kolesarji v povprečju delajo učinkoviteje od voznikov avtomobilov, gredo manjkrat k zdravniku in manj časa preživijo na bolniški. Vse to ima pozitiven vpliv na ekonomski položaj lokalne skupnosti, k čemur lahko prispeva prav vsak izmed nas.

ETM    Spletna stran projekta več informacij    ETM2016-pasica-300x250


 

Spoštovani starši, učenke in učenci!

Od 16. 9. do 22. 9. je »Evropski teden mobilnosti«. Na šoli smo se odločili, da se tudi mi vključimo v ta projekt, in sicer »PEŠ V ŠOLO«.
21. 9. in 22. 9. bodo vsi prevozi organizirani do Gortine, Spodnje Mute in Vuzenice. Vsi učenci in učenke bodo iz teh lokacij v spremstvu učiteljev šli peš v šolo.
ZBORNA MESTA bodo: – Gortina – igrišče
                                                       – Spodnja Muta – trgovina
                                                       – Vuzenica – Gasilski dom

Razpored odhodov v šolo.


 

Obisk knjižnice

V četrtek, 15. 9. 2016, so učenci 1. A in 1. B razreda obiskali šolsko knjižnico. Učenci, ki so vključeni v krožek Naša mala knjižnica, so jim zaigrali igrico V knjižnici. Gospa ravnateljica je vsakemu izročila knjigo Leopolda Suhodolčana 7 nagajivih. Darilne knjige je prispevalo Društvo Bralna značka Slovenije. Da so učenci 1. razredov postali pravi člani šolske knjižnice, so dobili tudi članske izkaznice.

Tako smo z našimi najmlajšimi bralci obeležili dan zlatih knjig, 17. september, in začetek bralne sezone.

                                                                                                                                                    Jožica Lauko


 

Stran 1 od 212