Dobrodošli

LOGOTIP

Osnovna šola Muta
Šolska ulica 6
2366 Muta

URADNE URE V TAJNIŠTVU

Vsak dan od 7.30 do 8.30 in od

12.30 do 13.30

v petek od 7.30 do 8.30

Najnovejši prispevki

PRIHAJAJOČI DOGODKI

Projekti

sadje

zajtrk

Fit

zdrava

kulturna1453377095SID_znacka_2016

 

Vabilo

pust

Vljudno vabljeni!


 

Zimska šola v naravi

Vse starše obveščamo, da smo srečno prispeli v zimsko idilo. Sedaj pa gremo pogumno v bele strmine.

                                                                                                                           Učenci in učitelji


1.      DAN ŠOLE V NARAVI

»Končno!« smo vzklikali petošolci, ko je napočil čas za odhod. Skupaj smo se prebijali po snegu in težkih strminah. Po dolgi poti smo se končno prebili do cilja – Ribniške koče. Tam smo se malo spočili in se odšli smučat. Razdelili smo se v skupine glede na znanje smučanja. Na snegu smo vsi uživali. Preostanek dneva smo veliko ustvarjali in se družili. Zašili smo si vsak svojo »antistresno« blazinico, čeprav stresa tukaj ni. Komaj čakamo naslednji dan in nova doživetja.
                                                                                                                                                            (Zala Skutnik)

Smučanje


Delavnica: Šivanje blazinic


Prelepo torkovo jutro


 2. DAN

Zjutraj nas je prebudilo sonce. Po zajtrku smo ustvarjali valentinove metuljčke z lepimi željami. Po ustvarjanju smo odšli smučat. Videli smo, da nam gre smučanje iz dneva v dan bolje. Bilo je prijetno, saj nas je grelo toplo sonce. Po smučanju nas je obiskala zeliščarka. Predstavila nam je, kako narediti naravno milo in šampon za lase. Izdelali smo ga tudi sami. Bilo je zelo zabavno. Po večerji smo se uredili in se zbrali na skupnem prostoru. Vsak od nas je izžrebal valentinovega metulja in prebral željo, ki jo je sošolec/ ka zapisal nanj. Nato smo imeli valentinov ples. Bilo je res super, zelo smo se zabavali in smejali.


3. DAN

Kot vsako jutro do sedaj, smo se prebudili v sončen dan, pozajtrkovali in odšli smučat. Po kosilu smo šli na sneg in uživali. Kepali smo učitelja Tonija in ribali učiteljico Janjo. Bilo je super! Ta dan nas je obiskala tudi namestnica ravnateljice, gospa Jelka Furman. Presenetila nas je s pozornostjo – čokoladico, ki smo je bili zelo veseli. Zvečer pa nas je obiskal tudi gospod policaj, ki nam je prijazno razložil bonton na smučišču in poškodbe. Zopet je za nami en čudovit dan.
                                                                                                                                                                                                                         Zala Skutnik 4. DAN

Tudi danes nas je prebudilo sonce. Komaj smo čakali, da se zopet spustimo po beli strmini. Imeli smo tekmovanje. Med smučanjem in po smučanju smo se v vsaki sobi pripravljali na naš zadnji večer. Komaj smo ga dočakali. Po večerji je vsaka skupina predstavila svojo točko. Bile so zelo smešne in izvirne. Po predstavitvi smo izvedeli, katera soba je bila najbolj vestna pri pospravljanju. Bili smo tudi nagrajeni. Nato sta nas obiskala dva znana športnika, in sicer Tina Mašina in Andrea Tonassi. Bila sta zelo smešna in zabavna. Pripravila sta nam super logični kviz s smešnimi vprašanji. Veliko smo se smejali. Sledila je razglasitev rezultatov tekmovanja v smučanju in podelitev priznanj. Po podelitvi smo imeli disko. Plesali smo in uživali. Današnji dan je bil prav zares čudovit.

                                                                                                                                                                                                                                  Zala Skutnik5. DAN

Pa je napočil zadnji dan naše šole v naravi. Po zajtrku smo pospravili svoje stvari in sobe. Nato smo odšli ven in se igrali na snegu. Po igrah smo odšli še zadnjič na smučišče. Ko smo končali s smučanjem nas je pričakalo kosilo. Sedaj pa se počasi  z nasmeškom na obrazu odpravljamo proti domu. Te šole v naravi ne bomo nikoli pozabili!

                                                                                                                                                                                                                                        Zala Skutnik2. čajanka

V petek, 10. 2. 2017, smo se učenci 2. triade ob 15.30 zbrali v knjižnici na 2. čajanki. Tema je bila Kako je biti slaven.
Ko smo se posedli, smo si ogledali posnetke  intervjujev   z učenci naše šole. Učenka Alja Stražišnik je spraševala mlajše učence o slavnih osebah. Potem smo se pogovarjali o prebranih knjigah.
V odmoru smo se posladkali s piškoti in čajem. V drugem delu pa smo izdelovali maske za oči. Ga. Vesna Dobnik iz Knjižnice Radlje nam je dala navodila za izdelavo.  Ko smo maske pobarvali, smo nanje lahko dali še bleščice in privezali vrvico. Z masko na obrazu smo tudi mi lahko postali slavne osebe.
Bilo je zelo zabavno in upam, da bodo čajanke v naslednjem šolskem letu tudi takšne.
                                                                                                                   Tjaša Verhnjak, 5. a 

              


ŠOLSKI PARLAMENT

parlament
V petek, 3. 2. 2017, je na naši šoli potekal šolski parlament na temo »Otroci in načrtovanje prihodnosti«.
Na parlamentu, ki so se ga udeležili predstavniki razrednih skupnosti od 5. do 9. razreda ter predstavniki OŠPP, je razprava potekala zelo aktivno in ustvarjalno. Razprava je bila razdeljena v podteme:
             Kdo sem in kakšen človek želim postati
             Prihodnost – kaj je to
             Vrednote prihodnosti
             Okolje oz. varovanje okolja
Učenci so si bili enotni, da je načrtovanje prihodnosti smiselno. Poudarili so, da je pomembno, kaj in kako razmišljamo o sebi in da sledimo svojim sanjam. Strinjali so se tudi, da je za mlade pomembna podpora staršev, prijateljev in učiteljev. Med pomembne vrednote prihodnosti so uvrstili zdravje, družino, pogum, prijateljstvo, kvalitetno preživljanje prostega časa in denar.
Iz razprave je bilo razbrati, da se naši parlamentarci zavedajo pomena prihodnosti in svoje vloge pri njenem uspešnem načrtovanju.

                                                                           Zapisala: Monika Mithans, mentorica šolskega parlamenta 

SPREMEMBA ZAKONA O UVELJAVLJANJU PRAVIC IZ JAVNIH SREDSTEV

Spoštovani,

obveščamo vas, da je sprejet Zakon o spremembi in dopolnitvi zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev (UR. l. RS, št. 88/16 – v  nadaljnjem  besedilu: ZUPJS-G), ki širi krog upravičenih do brezplačnega kosila.

Do subvencije v višini cene kosila bodo od 1. 2. 2017 upravičeni učenci, ki se redno šolajo, so prijavljeni na kosilo in pri katerih povprečni mesečni dohodek na osebo, ugotovljen v odločbi o otroškem dodatku, ne presega 36% neto povprečne plače v Republiki Sloveniji.

Podatke o subvenciji  za učence, ki so prijavljeni  na kosilo, bo šola pridobila iz CEUVIZ po ustaljenem postopku.

Starši se lahko za pomoč obrnejo na šolsko svetovalno službo.

    Šolska svetovalna služba: Marija Lisec                                                                                                

Stran 1 od 1012345...10...Zadnja »