Dobrodošli

LOGOTIP

Osnovna šola Muta
Šolska ulica 6
2366 Muta

Najnovejši prispevki

Projekti

sadje

zajtrk

Fit

zdrava

kulturna1453377095SID_znacka_2016

 

SREČANJE ZLATIH BRALCEV NA PREVALJAH

V četrtek, 21. 4. 2016, smo se učenci 9. razreda  Eva Vaukan, Tatjana Adam, Vita Gracej, Miha Gotovnik in Nejc Flajšar udeležili srečanja zlatih bralcev na Prevaljah. Prireditev je bila posvečena tudi 55. rojstnemu dnevu Bralne značke.
Na začetku nas je pozdravila predsednica Društva Bralne značke dr. Dragica Haramija. Nagovorila sta nas tudi župan Občine Prevalje in ravnateljica OŠ Franja Goloba Prevalje.
Drugi del prireditve pa je bil namenjen gostu Feriju Lainščku. Skupaj s pevko Ditko nam je predstavil nekaj svojih pesmi in nam povedal še marsikaj zanimivega o svojem življenju.

Prireditev je bila zelo zanimiva. Vesela sem, da sem se je kot zlata bralka udeležila tudi jaz.

Melissa Smovnik, 9. a


 

KNJIŽNE MIŠICE

V ponedeljek, 11. 4. 2016, so se štirje učenci iz naše šole udeležili debatnega tekmovanja – Knjižnih mišic v Knjižnici Radlje. Učence iz različnih šol so razdelili  v 2 skupini (opozicija in propozicija).  Anja Mrak in Tadeja Valtl sta bili članici propozicije, Teo Trost in Blaž Proje pa člana opozicije. Blaž Proje je bil izbran za tretjega govorca opozicije. Svoj tri minutni govor je odlično izpeljal, komisija ga je pohvalila kot najboljšega govorca opozicije. Člani komisije za debatno tekmovanje so bili dijaki Gimnazije Ravne na Koroškem in ga. Tea Kovše.
Jožica Lauko

V ponedeljek, 11. 04. 2016, se je v prostorih Knjižnice Radlje ob Dravi odvijal projekt Knjižne mišice. Že lansko jesen je bila naša knjižnica udeleženka le-tega in tako smo se odločili, da sodelujemo tudi v drugo.
Idejni vodja projekta je Debatni krožek Gimnazije Ravne na Koroškem pod vodstvom dramaturginje Teje Kovše. Gre za skupni projekt koroških splošnih knjižnic s ciljem spodbuditi mlade za obisk knjižnice na nekoliko drugačen način.
Tema letošnjih Knjižnih mišic je bilo prijateljstvo in laži. Sodelovale so ekipe iz osnovnih šol: Kapla, Muta, Podvelka, Radlje ob Dravi, Ribnica na Pohorju in Vuzenica. 24 učencev in učenk je bilo razdeljenih v dve mešani ekipi – v propozicijo in opozicijo. S pomočjo dveh dijakinj sta ekipi iskali argumente, ki so podpirale oziroma negirale dano trditev, svoje utemeljitve, definicije določenih pojmov pa so iskali tudi po knjigah. Po preteku 20 minut je nato vsaka ekipa določila 3 govornike, ki so argumente predstavili sodniški ekipi in ostali publiki – svojim mentorjem in obiskovalcem knjižnice.
Obe ekipi sta se za zagovor dobro pripravili, v debati sta aktivno sodelovali z vprašanji  ter tako skušali priboriti kakšno točko za svojo ekipo. Svoje argumente je večina govornikov podprla z zgodbicami, prigodami iz lastnih izkušenj.
Delo za sodniško komisijo ob koncu ni bilo enostavno, ko so se morali odločiti za najboljšega govornika in ekipo. Nagrade za zmagovalno ekipo so bili bloki in samolepilni lističi.
Zaposleni v knjižnici upamo, da so se učenci pri sodelovanju v projektu zabavali, spoznali morda kakšnega novega prijatelja in se ob tem tudi kaj novega naučili.

Zapisala: Jasmina Peklar – zaposlena v Knjižnici Radlje po programu javnih del in članica komisije 2. Knjižnih mišic


Stran 1 od 1712345...10...Zadnja »