Dobrodošli

LOGOTIP

Osnovna šola Muta
Šolska ulica 6
2366 Muta

Projekti

sadje

zajtrk

Fit

zdrava

kulturna1453377095SID_znacka_2016

 

Roditeljski sestanek

Spoštovani starši!

 

                   Obveščamo Vas, da bo 2. skupni roditeljski sestanek

                             v ponedeljek, 15. 2. 2016, ob 17. uri in

                 ne v torek, 9.2.2016, kot je bilo planirano v LDN OŠ Muta.

             Sestanek bo v avli OŠ Muta. Po sestanku bodo govorilne ure.

Veselimo se srečanja z vami.

Ravnateljica
Anita Ambrož, prof.


SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK – PREŠERNOV DAN

8. februar je slovenski kulturni praznik – v spomin na leta 1849 umrlega pesnika, doktorja Franceta Prešerna, ga imenujemo tudi Prešernov dan. Ta dan je za praznik leta 1945 razglasilo predsedstvo slovenskega narodnoosvobodilnega sveta. Tudi nova država ga je ohranila in ga leta 1991 razglasila za dela prost dan.

Tudi na OŠ Muta smo s proslavo obeležili slovenski kulturni praznik. V petek, 5. 2. 2016, smo se zbrali učenci in učitelji šole v večnamenskem prostoru šole. Kulturni program se je pričel slovensko himno. Nato smo se sprehodili skozi Prešernov življenjepis. Učenci so recitirali Zdravljico, Povodnega moža in Magistrale. Učenci 5. razredov so postali pesniki in samostojno recitirali svoje pesmi. Program je popestrila ritmična gimnastika s svojim plesom. Tudi Šolski ansambel je zaigral. Vmes je še večkrat zapel otroški in mladinski pevski zbor OŠ Muta.

Jožica Krajnc in Polona Poštrak


 

Delavnica izdelovanja nakita

v torek, 26. 1. 2016, je na naši šoli ponovno potekala delavnica izdelovanja nakita iz polimerne mase. Na delavnice smo pod mentorstvo gospe Olge Knuplež z veliko domišljije izdelovali uhane, prstane in ogrlice. Pri delu smo uporabile tudi perle različnih barv in velikosti in tako ustvarile res unikaten nakit.
Imele smo se super, kar lahko vidite tudi na fotografijah.
Natalija Eršte Stražišnik in Monika Mithans

Otroški parlament: »Pasti mladostništva«

V ponedeljek, 18. 1. 2016, je na naši šoli potekal otroški parlament. Na parlamentu, ki so se ga udeležili predstavniki vseh razrednih skupnosti od 5. do 9. razreda ter predstavnika OŠPP, je razprava potekala zelo aktivno in ustvarjalno.
Parlamenta se je poleg pomočnice ravnateljice, gospe Jelke Furman, udeležila tudi šolska svetovalna delavka, gospa Marija Lisec, in mentorica šolske skupnosti, gospa Martina Logar.
Naš gost je bil gospod Janez Sterle, vodja kriznega centra za otroke in mladostnike Slovenj Gradec, ki se pri svojem delu vsakodnevno srečuje z otroki in mladostniki v stiski.

Predstavnika šolske skupnosti, Melissa Smovnik in Blaž Verdnik, sta pozdravila vse navzoče, predstavila temo letošnjega parlamenta ter pomen šolske skupnosti in šolskega parlamenta za participacijo otrok in mladostnikov.

Potek šolskega parlamenta je popestril nastop šolskega ansambla.

Razprava je bila usmerjanja v štiri podteme in sicer:
• Pasti interneta in mobilnih naprav
• Odvisnosti
• Spolnost
• Nasilje

Monika Mithans, mentorica otroškega parlamenta


Pohod

POHOD NA ŠTEHARSKI VRH

Mladi planinci smo v soboto, 23. 1. 2016, odšli na izlet na Šteharski vrh. Kot zmeraj smo uživali v planinarjenju in druženju

Lep planinski pozdrav.


 

Stran 1 od 1112345...10...Zadnja »