24. februarja goduje Sveti Matija, za katerega star slovenski pregovor pravi: Matija led razbija, če ga ni, pa ga naredi.

Glede na včerajšnji s soncem obsijan dan je dokazal, da rek še drži. Učenci Osnovne šole Muta pa so tega dne dokazali, da Matija razbija še kaj, ne le ledu. S svojim včerajšnjim obiskom starostnikov v domu Hmelina v Radljah so namreč razbili medgeneracijske zidove, ki jih ljudje nehote postavljamo med mlajšo in starejšo generacijo.

Res je, da nam življenjska naglica pušča vse manj časa za prijetna druženja s starejšimi, zato so še toliko bolj pomembni trenutki, ki jim jih namenimo. To vedo  tudi učenci od 6. do 9. razreda, ki pod mentorstvom ge. Marije Lisec obiskujejo interesno dejavnost Razveselimo starejše.

Na obisk varovancev so se pripravljali v dogovoru z vodstvom doma Hmelina in v ta namen pripravili pester kulturni program, ki so ga poimenovali  Podoknica. Že samo ime nam pove, da so se zbrali pod njihovimi okni in jim z glasbo in plesom polepšali topel četrtkov popoldan. Kot je videti na slikah, pa so se jim nekateri varovanci pridružili na podestu za nastopajoče in tako z učenci navezali še pristnejši stik.

Ob odhodu so učenci starostnike razveselili še s pomladanskimi rožicami, ki so jih zanje izdelali učenci 1. in 2. razreda podaljšanega bivanja. Majhne ročice so oblikovale, gubale in lepile zvončke, tulipane in marjetice ter vanje vpletale lepe misli in želje za babice in dedke, ki jim bodo ogrela srca v prihajajoči pomladi.

Pa recite, če upate, da je Matija pomembnejši. Kaj je težje: razbiti led ali prodreti v človeško srce?    To zmorejo le drobne otroške roke in iskreno srce!

                                                                                                               Milena Repnik

 


 

Dostopnost