DRUGA ČAJANKA ZA UČENCE DRUGE TRIADE

V sredo, 22. februarja 2023, smo za učence druge triade pripravili še drugo čajanko s temo »OSREČIMO NARAVO IN SEBE«. Učenci so prebirali knjige na temo okoljevarstva. Po prebrani knjigi so učenci napisali kratko obnovo in si s tem prislužili tudi vstopnico za obisk čajanke. Čajanke se je udeležilo 16 učencev, največ je bilo četrtošolcev.

Ob pričetku smo se posedli v krog, kjer sem jim prebrala knjigo Eko kralj. Z učenci smo se nato pogovorili o tem, kaj lahko kot posamezniki in družba naredimo, da bo naš planet čim bolj čist in bomo lahko še dolgo uživali v naravi. Nato so se nekateri učenci opogumili in predstavili vsebino knjige, ki so jo prebrali. Po vsaki obnovi smo z učenci debatirali o vsebini.

Po prvem delu smo naredili krajši odmor, da smo se okrepčali s čajem in piškoti, nato pa nadaljevali v drugem delu, kjer je ga. Vesna, knjižničarka iz Knjižnice Radlje, pripravila krasno likovno delavnico. Za učence je pripravila mošnjičke, ki jih je sama sešila. Otroci so potem iz vrvic spletli kito, vrvico napeljali v mošnjiček in nato nanj z voščenkami narisali mrežo za igro tri v vrsto, drugo stran pa okrasili z imenom in dekoracijo po želji. Za žetončke pri igri so uporabili plastične zamaške, saj smo se pogovarjali o recikliranju. Učenci so ob ustvarjanju zelo uživali.

Mentorica: Doris Srčič

Dostopnost