Bralni popoldan

V petek, 21. 4. 2023, smo se ob 15.30 zbrali v šolski knjižnici. Porazdelili smo se po razredih. Učenci 2. razreda so ostali v knjižnici z učenkami  Laro Mesner, Najo Pavlič, Janjo Kobolt in učiteljico Franjo Razdevšek. Prebrali so slikanico O polžku, ki je kupoval novo hiško, iz plastelina so izdelovali polžke in risali, kaj vse je imel polžek Žan v hiški.

 Učenci 3. razreda so odšli z učenci Neli Čeh, Alino Pogorelc, Galom Jerčičem  in učiteljico Majdo Lesjak v učilnico 4. b-razreda, kjer so prebrali slikanico Beli krtek Albin. Po vrstnem redu so sestavili zgodbo in jo ilustrirali.

Učenci 4. razreda so odšli z učenci Miho Matjašem, Nalom Perušem, Teom Rozmanom in knjižničarko Jožico Lauko v učilnico 5. a-razreda, kjer so prebrali slikanico Škratja šola, poiskali so besede in besedne zveze, ki se naprej in nazaj berejo enako, in izdelali škratka.

Naredili smo tudi odmor, da so se učenci lahko posladkali s keksi in čajem.

Jožica Lauko

Na bralnem popoldnevu smo se imeli zelo lepo. Brali smo knjigo Škratja šola, nadaljevali smo z ustvarjalnimi delavnicami. Učenci 9. razreda so nam pokazali, kako izdelamo škrata. Imeli smo tudi malico, jedli smo kekse in pili čaj.

Lana Topolovec, 3. a

Učenci 9. razreda so nam brali slikanico Beli krtek Albin. Pripoveduje o krtku, ki je bil bel. Klicali so ga Snežna kepa. Njemu to ni bilo všeč. Povezal je svoje stvari v culo in odšel na pot. Kopal je rov, dokler ni prišel do sobane, v kateri je živel hrček. Dal mu je ime Albin. Krtek je odšel naprej in prišel do belih planin, kjer so bile vse živali bele.  Bilo mu je toplo pri srcu, saj so ga novi prijatelji lepo sprejeli. Tam si je naredil dom. Na tablico je napisal naslov, da ga bodo mamica, očka, bratci in sestrica lahko prišli obiskat.

Potem smo iz povedi sestavljali zgodbo in jo ilustrirali. Bilo je zelo zabavno.

Naja Kordež, 3. a

Na začetku smo brali knjigo O polžu, ki je kupoval novo hiško. Delali smo polžke iz plastelina.

Potem smo pili čaj in jedli kekse. Pobarvali smo tudi polžkovo hiško. Polžke in pobarvanko smo lahko odnesli domov.

Mia Verko, Katarina Galer, 2. a

Ko sem s prijatelji vstopila v knjižnico, sem najprej zagledala stole in mize, ki so bili postavljeni v obliki pravokotnika. Poslušali smo zgodbo o polžku, potem smo šli do mize s plastelinom. Iz njega smo naredili polžke. Pili smo čaj in jedli kekse. Bralnega popoldneva sem se zelo veselila, na njem sem zelo uživala.

Ema Pavalec, 2. b

Dostopnost