Danes, 13. junija, smo imeli devetošolci in prvošolci še zadnji dve skupni uri. Že od začetka šolskega leta, smo imeli organizirana razna druženja, sprehode, zabavne izzive in igre, ki smo jih skupaj opravljali. Poleg vsega tega, pa smo se srečevali na hodnikih naše šole in v jedilnici. Ob vsakem srečanju smo se s prijaznim pogledom, nasmehom na obrazu in objemom pozdravili.  

Tako smo se danes, še zadnjič skupaj podali, na igrišče, kjer nas je pričakalo sedem različnih iger. Prvošolci so jih z malo naše pomoči z lahkoto opravili. Podirali so žogice na stožcih, se preizkusili v igri ‘štiri v vrsto’, vodili žogo z nogo, preizkusiti pa so se morali tudi v smučanju na travi, kjer je bilo najpomembnejše sodelovanje. Pri tem smo se zabavali, se smejali, vzpodbujali in pogovarjali. Po prisluženi malici, pa so nam prvošolci, pripravili presenečenje. Vse so ganili ob poslavljanju, ko so nam podarili kamenčke prijaznosti. 

Skozi vso leto smo se vsi ob naših druženjih imeli zelo lepo. Z veseljem smo spremljali in opazovali njihovo učenje, ustvarjalnost in razigranost. Mislim, da se bomo vsi še dolgo spominjali naših skupnih ur. Devetošolci si želimo, da se bodo bodoči drugošolci, še dolgo spominjali na nas, ki smo jim skozi njihovo prvo šolsko leto poskušali približali, kaj jih čaka skozi vseh devet let. 

Lara Mesner, 9. b 

Dostopnost