V soboto, 21. 10. 2023, je pred trgovino Tuš na Muti potekala tradicionalna dobrodelna akcija Drobtinica, katere glavni namen je obeležitev mednarodnega dneva hrane in zbiranje prispevkov za šolski sklad Osnovne šole Muta.

Akcijo organizira območno združenje Rdečega križa  Radlje ob Dravi. Kruh je doniralo trgovsko podjetje Tuš. Osnovna šola Muta je skupaj z učenci pripravila tudi nekaj paketov kostanja ter domačih piškotov, ki jih je poleg kruha ponujala obiskovalcem na stojnici.

Učenke so obiskovalce na stojnici vljudno nagovorile, jim predstavile pomen akcije ter se zahvalile za vsak prejet prostovoljni prispevek.

Hvala vsem, ki so prispevali svoj košček k zbiranju sredstev za naše učence.

Katja Tandler

DOBRODELNA AKCIJA DROBTINICA

Kot učenka OŠ Muta sem tudi jaz sodelovala pri dobrodelni akciji Drobtinica. Krajanom smo ponujali kruh, ki ga je doniralo podjetje Tuš, poleg tega pa še druge izdelke, ki smo jih pripravili v šoli. Vsem obiskovalcem smo ponudili kakšen bonbon ali keks. Zelo veliko ljudi je prispevalo za šolski slad Osnovne šole Muta.  Zdelo se mi je, da so bili vsi ljudje veseli lepe besede in pozdrava, ki smo jim jih namenili. S to akcijo smo ugotovili, da krajani zelo radi pomagajo.

Akcije sem se zelo veselila in sem bila na koncu dneva zelo ponosna, saj sem s svojo prisotnostjo pomagala pri zbiranju sredstev za našo šolo.  

Hana Juvan, 7.a

Dostopnost