Spoštovani starši.

Počitnice se zaključujejo in glede na slabe epidemiološke razmere je vlada RS Slovenije sprejela nov Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2.

Odlok, ki je začel veljati 1. novembra 2021, določa naslednjo bistveno spremembo, da se prostovoljno in brezplačno samotestirajo sedaj VSI UČENCI.

Učenci izvedejo testiranje v domačem okolju dvakrat tedensko. Samotestiranje ni predvideno le za prvo in drugo stopnjo posebnega programa vzgoje in izobraževanja, samotestiranje pa izvedejo učenci, ki so vključeni v tretjo do šesto stopnjo posebnega programa, razen če iz objektivnih razlogov to ni mogoče.

Testiranje s testi HAG za samotestiranje v domačem okolju izvedejo učenci tudi za udeležbo v športnih programih, športno rekreativnih dejavnostih in obšolskih dejavnostih.

Učenci so po spremenjenem odloku upravičeni do 10 testov HAF za samotestiranje na mesec, ki jih dvignete v lekarni.

V priponki vam posredujemo tudi PROTOKOL SAMOTESTIRANJA UČENCEV V OSNOVNIH ŠOLAH.

V želji, da bodo lahko učenci obiskovali pouk v šoli tudi v prihodnje, Vas prosim, da upoštevate protokol za samotestiranje učencev  dosledno, saj bomo lahko le tako preprečili širjenje okužbe.

Spoštovani starši,

skupaj z Vami smo uspeli izpeljati šolo v naravi v Moravskih toplicah, tečaje plavanja in vse ostale dejavnosti, saj ste s svojim odgovornim ravnanjem prispevali k realizaciji vseh do sedaj načrtovanih aktivnostih šole.

Za Vaše sodelovanje Vas lepo prosim tudi sedaj, ko je najpomembnejše, da omogočimo Vašim otrokom možnost izvedbe pouka v šoli, ki je za njihov razvoj najpomembnejša.

HVALA VAM za odlično sodelovanje do sedaj in SKUPAJ ZMOREMO preprečiti širjenje virusa tudi v tem jesenskem času.

Prijazno Vas pozdravljam in Vam želim vse dobro.

                                                                                                               Ravnateljica: Anita Ambrož, prof.


 

Dostopnost