ŠOLSKI PREVOZI DNE 24. 6. 2024

ŠOLSKI PREVOZI DNE 24. 6. 2024

 AP TOPLER

12.15 – GORTINA (prvi kombi)

12.30 – GORTINA (drugi kombi)

12.30 – VRATA, RIBIČJE

12.30 – SV. JERNEJ

12.45 – OŠPP

12.45 – BISTRIŠKI JAREK

12.50 – SV. PRIMOŽ

13.20 – PERNICE

 

ŠOLSKI KOMBI (HIŠNIK)

12.15 – VUZENICA

12.15 – SV. PRIMOŽ

12.30 – BISTRIŠKI JAREK

13.00 – SV. PRIMOŽ (Zavernik)

 

 

POGOVOR S TELEVIZIJSKO VODITELJICO BERNARDO  ŽARN

POGOVOR S TELEVIZIJSKO VODITELJICO BERNARDO ŽARN

V torek, 18. 6. 2024, smo se učenke, ki obiskujemo izbirni predmet šolsko novinarstvo, po Zoomu pogovarjale z znano televizijsko voditeljico Bernardo Žarn, ki nam je z veseljem odgovorila na nekaj vprašanj.

Na intervju smo se pripravile tako, da smo si ogledale kratek posnetek o njenem delu, da smo jo bolje spoznale, nato pa smo si pripravile nekaj vprašanj.

Gospa Bernarda se je rodila 17. oktobra 1976 v Novem mestu. Zaposlena je na RTV Slovenija, vodi pa tudi različne prireditve po Sloveniji. Zaupala nam je, da ima včasih pred nastopom veliko tremo, zato si poišče malo zasebnosti (npr. na stranišču), da se sprosti. Povedala nam je, da veliko potuje, nazadnje je bila v Afriki in to potovanje ji bo še dolgo ostalo v srcu, saj so ljudje tam zelo prijazni in dobrosrčni. Njen delovni dan je zelo naporen. Skoraj vsak dan ima televizijsko oddajo. Pred nastopi ima vaje, najprej ima suho vajo, nato pa sledi še generalka.

Ko smo končale z intervjujem, je bila gospa Bernarda zelo zadovoljna in nas je pohvalila. Po končanem pogovoru smo se z učiteljico dogovorile, da bomo svojo dogodivščino predstavile širši javnosti in da bo učiteljica intervju z Bernardo Žarn poslala v uredništvo občinskega glasila Mučan.

Učenke smo bile zelo vesele, da smo lahko spoznale to prijazno televizijsko voditeljico in ji postavile nekaj vprašanj. Upamo, da bomo še kdaj doživele kaj podobnega.

Tia Križovnik, 7. a

Spoštovani starši

Spoštovani starši

Spoštovani starši!

Obveščamo Vas, da so seznami učbenikov, delovnih zvezkov in ostalih šolskih potrebščin za šolsko leto 2024/2025 objavljeni na spletni strani šole. Vsi učenci naše šole so vključeni v učbeniški sklad in si bodo izposodili učbenike v šoli. Prav tako Vas obveščamo, da so na spletni strani šole objavljene povezave do ponudnikov, kjer lahko naročite delovne  zvezke in šolske potrebščine.

Poskrbite tudi, da bodo Vaši otroci pravočasno vrnili vse izposojene učbenike in knjige v šolsko knjižnico.

 POVEZAVE:

OFFICE AND MORE Radlje ob Dravi   WWW.GO2SCHOOL.COM

PRINTINK   https://www.printink.si/vse-za-solo

KOPIJA            Kopija-nova              

MLADINSKA KNJIGA      Mladinska knjiga

 

Obvestilo (dvig spričeval, potrdila o šolanju)

Obvestilo (dvig spričeval, potrdila o šolanju)

SPOŠTOVANI STARŠI,

obveščamo vas, da bo možen dvig spričeval  in potrdil o vpisu za naslednje šolsko leto v naslednjih terminih:

26. 6. 2024 do 2. 7. 2024​​

26. 8. 2024 do 30. 8. 2024

med 8.00 in 13.00

Želimo vam sproščujoče počitnice in vas prijazno pozdravljamo.

Ravnateljica :

 Anita Ambrož, prof.

Skrbimo za čiste zobe

Skrbimo za čiste zobe

TEKMOVANJE ZA ČISTE ZOBE

V petek je učence 1. a obiskala medicinska sestra Tina. S seboj je prinesla pismo zobne miške, ki je učencem sporočila, da so zmagali v tekmovanju za čiste zobe na osnovni šoli Muta. Medicinska sestra je učencem čestitala in jim povedala, da naj si še naprej tako pridno umivajo zobe. Vsakemu učencu je podarila zobno ščetko in zobno pasto. Dragi učenci, z učiteljico Dorotejo sva ponosni na vas.

Zapisala: Nataša Proje

Slovo od devetošolcev

Slovo od devetošolcev

SLOVO OD DEVETOŠOLCEV

Ni lepšega, kot videti, kako se na šolskem igrišču prvošolček razveseli devetošolca in mu veselo steče v objem. Ne, ni njegov brat ali sestra, tudi ne sosed. Poznata se iz šole. Kako je to mogoče?

Da, na naši šoli je to mogoče!

Se spomnite svojih prvih dni pouka, ko ste prestrašeni in čisto majčkeni stali na hodniku šole? Koga ste se najbolj bali?

Seveda, tistih visokih fantov in deklet, ki so z glavami segali skoraj do vrha podbojev.

A pri nas na šoli je drugače, za kar poskrbimo že kar prvi teden pouka. Z različnimi dejavnostmi z imenom » Z roko v roki«, ki potekajo skozi vso šolsko leto, omogočimo prvošolčkom veliko druženja z devetošolci in s tem prijetno vključevanje v šolski prostor.

Tako so v tem šolskem letu  devetošolci že drugi dan obiskali prvošolčke, jih v oktobru sprejeli v šolsko skupnost, šli z njimi pri športni vzgoji na sprehod, skupaj z njimi zajtrkovali na dan tradicionalnega slovenskega zajtrka, jim pripravili adventni koledar z zanimivimi nalogami, si s prvošolci izmenjali novoletna darilca, se družili na pustovanju, skupaj so pripravili točko za prireditev ob materinskem dnevu, ob mednarodnem dnevu knjige so jim brali knjige ter se družili z njimi tudi pri urah angleščine in podaljšanega bivanja.

Lepo, ali ne?

Vse, kar so skupaj počeli tekom leta, je privedlo do tega, da so se prvošolčki nanje navezali in z njimi stkali prijateljske vezi. Zato smo se odločili, da se ob zaključku njihovega osnovnošolskega šolanja od devetošolcev poslovimo na način kot to znajo prvošolci.

Z velikim veseljem so jih v sredo, 12. 6., povabili na kratko dramatizacijo Prodajamo za gumbe, ki so jo pripravili v svojih učilnicah. Z malo treme pred skoraj odraslo publiko so brezhibno odigrali svoje vloge ter se jim tako zahvalili za pozornost, pomoč in prijateljstva, ki so jih bili deležni čez vso šolsko leto.

Na koncu so jim prvošolčki z drobnimi darilci »kamenčki sreče«  zaželeli veliko sreče in uspehov v srednji šoli.Tudi devetošolci niso prišli praznih rok. Za prvošolčke so pripravili seznam zabavnih počitniških nalog.

Po skupnem fotografiranju so se z objemi in nasmehi poslovili drug od drugega.

Mislite, da je bilo to dokončno slovo? Nikakor! Prepričana sem, da bodo tudi srečanja izven šolskih prostorov  še dolgo ostala topla in iskrena.

Zapisala: Milena Repnik

Druženje z bodočimi prvošolčki

Druženje z bodočimi prvošolčki

DRUŽENJE Z BODOČIMI PRVOŠOLČKI

Čeprav so prvošolčki že pravi učenci, se še vedno najraje od vsega igrajo. To še posebej vedo vzgojiteljice našega vrtca, ki so zanje pripravile urice druženja z otroki iz vrtca.

Skupaj z njimi smo se pred mesecem odpravili v gozd, kjer smo skozi igro spoznavali barve gozda in rastline v njem. Spet drugič smo se družili na vrtčevskem igrišču v zabavnih športnih igrah, s katerimi smo razvijali čute, spretnosti in koordinacijo telesa. Najvažnejše pa je vsekakor bilo sprejemanje drug drugega, razvijanje strpnosti in prijateljstva ter složnega sodelovanja.

Za njihovo prijaznost smo se oddolžili v sredo, 12. junija 2024, ko smo zanje pripravili kratko dramatizacijo Prodajamo za gumbe. Kot se spodobi, smo jih povabili s pravim vabilom in jim pripravili tudi vstopnice, za katere so plačali kar z gumbi.

Z nestrpnostjo so prvošolčki pričakali svoje mlajše prijatelje in jih prav po odraslo sprejeli v učilnico. Mojstrsko so brez napak odigrali igrico, za katero so prejeli velik aplavz.  Po odigrani igrici so jim ponudili bonbone in jim razkazali učilnico, torbice in zvezke. Veliko zanimanja za šolske potrebščine so pokazali predvsem otroci, ki bodo v jeseni prvič sedli v šolske klopi.

Ker so poletne počitnice tik pred vrati, želim vsem otrokom veliko toplih in sončnih dni, ki jih naj izkoristijo za brezskrbno igro s prijatelji.

Milena Repnik

Filmska delavnica

Filmska delavnica

Filmska delavnica “Sreča je v znanju” navdušila učence s filmom “Vesolje med nami”

V četrtek, 13. junija, ob 15. uri je v dvorani Kienhofen v občinski stavbi potekala filmska delavnica “Sreča je v znanju” v sklopu »vseživljenjskega učenja«, na kateri so si učenci pogledali ganljivo mladinsko dramo “Vesolje med nami”. Na delavnico je bilo prijavljenih 28 učencev, ki so bili navdušeni nad filmom in njegovimi globokimi življenjskimi sporočili.

“Vesolje med nami” nas popelje v svet odkrivanja ne le astronomije, temveč tudi medčloveških odnosov, skozi nenavadno prijateljstvo med Tobijem in Hermanom. Film je udeležence navdušil ter jih spodbudil k razmišljanju o univerzalnih lekcijah, ki jih lahko pridobimo iz znanosti in medsebojnih odnosov.

Delavnica je bila organizirana pod vodstvom Jožice Krajnc, ki jo je skupaj z njo izvedla svetovalna delavka Mojca Rakovič. Skupaj sta poskrbeli za nemoten potek ter bogato izkušnjo udeležencev.

Cilji delavnice so bili spodbujanje kritičnega razmišljanja, kreativno izražanje ter povezovanje pridobljenega znanja z vsakdanjim življenjem udeležencev.

Delavnica “Sreča je v znanju” je bila tako bogata, poučna in navdihujoča izkušnja za vse udeležence, ki so skupaj odkrivali globine filma “Vesolje med nami” ter se spodbujali k razmišljanju o življenjskih resnicah, ki jih je film ponudil.

Mojca Rakovič

Igra “Skrito v raju”

Igra “Skrito v raju”

Izjemen nastop devetošolcev z igro “Skrito v raju”

Naša šola je v sredo 12.6.2024 pred predajo ključa doživela posebno kulturno prireditev, ko so devetošolci odigrali dramsko igro “Skrito v raju”, ki so jo skupaj z mentorico sami napisali. Uprizorili so dogodke, ki so se odvijali na mladinskem taboru Pernice, in so pritegnili pozornost gledalcev iz tretje triade in učiteljev, ki so bili navdušeni nad predstavo. Devetošolci so pokazali ne le igralski talent, temveč tudi izjemno sposobnost povezovanja in vključevanja drugih v svojo zgodbo, kar je ustvarilo nepozabno izkušnjo za vse prisotne.

“Skrito v raju” opisuje dogodivščine skupine najstnikov, ki se odpravijo na poletni tabor. Vsak izmed njih s seboj prinese svoje edinstvene značilnosti in izzive, a skozi različne dogodke in preizkušnje se naučijo sodelovati, premagovati težave in sklepati prijateljstva. Dogajanje vključuje smešne in nepričakovane situacije, ki prikazujejo pomembnost sprejemanja in razumevanja drugačnosti.

Posebnost te predstave je, da je pobuda zanjo prišla iz strani devetošolcev na šolskem parlamentu. Ker se prizadevamo upoštevati predloge učencev, je mentorica Mojca Rakovič z veseljem prevzela vodenje dramske igre, prav tako pa je ravnateljica s podporo navdušeno sprejela njihovo idejo. Pri izvedbi je pomembno vlogo imela tudi svetovalna delavka Marija Lisec s svojo nesebično podporo in pomočjo.

Igro so odlično odigrali Zala Vimer, Zoja Repnik, Melani Kuster, Tija Pušnik, Žan Štifter, Nikola Štih in Tai Črešnik. Posebno pohvalo si zaslužijo: Sana Korat, ki je igralce podpirala v ozadju,  Miha Brezovnik, ki je poskrbel za zvok in tehniko, ter Jaka Solero, ki je poskrbel za pripravo rekvizitov. K predstavi so se prijateljsko pridružili tudi osmošolci Anže Maj Andric, Luka Špegelj in Tim Kresnik, ki so poskrbeli za odličen glasbeni nastop na koncu ter povezovanje igre.

Gledalci so bili še posebej navdušeni nad prizorom postavljanja šotorov, ki je izstopal kot najbolj zanimiv in zabaven del predstave.

Zaključek predstave je bil izjemno čustven in poln upanja. Kot je zaključil pripovedovalec zgodbe: »Spomini na smešne trenutke, nepozabne dogodivščine in nova prijateljstva bodo vedno ostali z njimi. Kot pravi pregovor: »Najboljše zgodbe se pišejo z nasmehom.« Naj vam bo tale zgodba spodbuda za prihodnje podvige, ki nas bodo še bolj povezali in nas spomnili, kako pomembno je živeti polno, pogumno in s srcem odprto. Hvala, ker ste bili del naše zgodbe.” 

Devetošolci so z izvrstno izvedbo pokazali, kako pomembno je medsebojno sodelovanje in kako lahko vsak prispeva k skupnemu cilju. Njihova igra je dokazala, da so pripravljeni na nove izzive, ki jih čakajo v prihodnosti, in da so zmožni doseči velike stvari, ko delujejo skupaj. Bravo, devetošolci, za nepozabno predstavo!

Mojca Rakovič, šolska svetovalna delavka

Obiskali smo Koroški radio

Obiskali smo Koroški radio

Obisk na Koroškem radiu

V četrtek, 30. maja 2024, smo šolske novinarke obiskale studio Koroškega radia v Slovenj Gradcu. Tja smo prispele okoli 14. ure. Sprejela nas je novinarka Irena Fasvald, ki nam je pokazala, kako poteka delo na Koroškem radiu.

Pokazala nam je njihov arhiv CD-jev in plošč, pisarne novinarjev, studio, iz katerega se snemajo novice, razne pisarne in glavni studio. Tam smo spoznale, kaj dela radijski voditelj, kako je sestavljen njihov program, kakšne računalnike imajo itd.

Potem smo slišale, da se bosta lahko dve izmed nas v živo vključili na radio. Takoj smo se odločile, da bova to jaz in Naja. Bili sva presrečni, da bova lahko na radiu, in seveda tudi nervozni, zato sva pred začetkom kratkega intervjuja poklepetali z radijsko voditeljico, ki nama je povedala, kaj naju bo vprašala. Zanimalo jo je tudi, katero glasbo najraje poslušava. Jaz sem ji rekla, da najraje poslušam jazz, in sva se dogovorili, katera pesem se bo predvajala po najinem intervjuju.

In šlo je zares. Najprej sva bili predstavljeni kot učenki OŠ Muta, ki obiskujeva šolsko novinarstvo. Nato sva povedali nekaj o sebi in o tem, kaj delamo pri tem izbirnem predmetu. To mi je bilo zelo všeč in te izkušnje ne bom pozabila.

Nato pa smo šle v pisarno Irene Fasvald. Pokazala nam je, kako montira in popravlja prispevke ter kako posname intervjuje preko telefona. Izvedele smo veliko o radijskem novinarstvu. Dala nam je tudi nekaj nasvetov, kako se spopadati s tremo, in to je bilo to.

Obisk na Koroškem radiu mi je bil zelo všeč. Vesela sem, da sem izvedela, kako izgleda zakulisje radia in vse, kar spada zraven. Tega obiska še dolgo ne bom pozabila.

Nely T. Hiter, 9. a

Dostopnost