V četrtek, 12. 5. 2022, smo imeli naravoslovni dan Gozd kot življenjski prostor.

 Šli smo na strelišče v Dobravi. Najprej so nam lovci predstavili različne vrste lovskih psov. Vsak lastnik je povedal nekaj o svojem psu. Potem smo videli, kako pes prinese ulovljeno žival, le da je takrat prinesel prinašalo.

Bilo je izjemno. Nato je bil čas za igro in božanje psov. Nekateri so tekali naokrog, spet drugi so bili bolj mirni. Vsi so bili zelo lepi.

Potem smo šli v gozd, kjer smo si ogledali solnico. Sol iz nje sicer ni kuhinjska, a smo jo lahko vseeno poskusili. Izvedeli smo, zakaj se solnice sploh uporabljajo.

Bilo je zelo zanimivo in mi je bilo všeč.

Anika Vrhnjak, 4. b

Najprej smo se zbrali v razredu, kot vedno. Nato smo šli na malico. Malica je bila dobra, saj smo jedli pašteto in kruh.

Ko smo se najedli, smo se odpravili na pot. Hodili smo kakih 15 ali 20 minut. Med hojo smo se zelo veliko pogovarjali. Ko smo prispeli do tja, smo videli pet lovskih psov in pet lovcev. Vsak lovec je imel svojega psa. Dva lovca sta bila tudi moja soseda: Veno in Srečko, psa pa Žak in Brina.

Enemu psu je bilo ime Bor. Tudi meni je ime Bor. Za zadnja dva pa se ne spomnim imen. Potem je Veno, moj sosed, rekel, da bo nekaj pokazal s psom. Skril je utež za pse v travo. Žak, njegov pes, jo je hitro našel in jo prinesel k Venu.

Potem smo začeli hoditi. Ustavili smo se še pri solnici. Lovec nam je razlagal stvari o njej. Lahko smo tudi poskusili sol. Bila so velika zrna soli.

Nato smo šli naprej in smo prišli iz gozda. Tam se to zaključi.

Bor Repnik, 4. a

Dostopnost