IZLET V GRADEC IN ČOKOLADNICO ZOTTER

V soboto, 26. 11. 2022, smo se učenci 9. in 8. razredov osnovne šole Muta odpravili na izlet v predpraznični Gradec in čokoladnico Zotter. Spremljali so nas učiteljica Natalija Eršte Stražišnik, učiteljica Branka Pečoler Begić, učiteljica Anita Korošec Bowen in učitelj Nejc Babič.

Zjutraj ob 7.00 smo se vsi skupaj zbrali pred gasilskim domom na Muti. Ko je prišel avtobus, smo še malo počakali na tiste, ki so malo zamujali, nato pa smo se odpravili na pot. Vso pot nas je spremljala vodička Nina Tenko. Do čokoladnice Zotter smo se vozili približno dve uri. Med vožnjo smo zelo uživali, saj smo poslušali glasbo in zraven peli. Nekajkrat se nam je oglasila vodička Nina in nam zastavila nekaj vprašanj, nato pa nam povedala veliko zanimivosti o Avstriji in o Gradcu, zraven pa nam je dajala liste, na katerih je bilo prikazanih nekaj izmed teh zanimivosti in delovni list, ki pa ga moramo rešiti do naslednje nemške ure. Po približno dveh urah vožnje smo prispeli v čokoladnico Zotter. Tam smo si najprej ogledali kratek filmček o tej čokoladnici. Nato pa je končno prišel čas, ko smo lahko poskušali čokolade. Vsak si je vzel majhno žličko, ki smo jo nato na koncu vrnili. Lahko smo poskusili veliko različnih okusov čokolade v trdi in tekoči obliki. Nekatere so bile zelo okusne, nekatere pa preveč sladke ali pa kisle. Meni osebno so bile najbolj dobre bela čokolada, karamela in čokolada s kavo. Imeli smo res veliko časa, da smo se zares najedli čokolade, in mislim, da smo vsi uživali. Ko smo morali s poskušanjem čokolad končati, smo lahko šli tudi v trgovino, kjer smo si lahko kupili čokolade za domov.

Nato smo skupaj odšli do avtobusa in se odpeljali v Gradec. Vozili smo se približno eno uro, vmes pa nam je vodička Nina povedala še nekaj več o Gradcu. Nato smo kar nekaj časa hodili naokrog in vodička Nina nam je pokazala veliko znamenitosti. Videli smo gotsko katedralo, srednjeveški urni stolp z razgledom, Schlossberg, mestni trg in še več. Nato pa smo se odpeljali do nakupovalnega središča Seiersberg. Tam smo imeli nekaj časa, da smo odšli v katero koli trgovino, lahko pa smo šli tudi v McDonalds nekaj pojest. Ko se nam je čas iztekel, smo morali nazaj do avtobusa. Nato smo se odpeljali domov. Vozili smo se malo več kot eno uro. Ko smo prispeli na Muto, so nas že čakali starši. To je bil izjemen izlet in verjamem, da smo vsi uživali.

Janja Kobolt, 9. b

Dostopnost