OTROŠKI PARLAMENT

V sredo, 21. februarja 2024, so se Tim Kresnik, Zoja Repnik, Marko Krajnc in Hana Juvan udeležili medobčinskega šolskega parlamenta, ki je potekal v Radljah ob Dravi v Knjižnici Radlje.

Na parlamentu je sodelovalo še pet drugih šol: OŠ Brezno, OŠ Vuzenica, OŠ Radlje, OŠ Dravograd in OŠ Ribnica. Tako kot lansko šolsko leto je bila tudi letos tema DUŠEVNO ZDRAVJE OTROK IN MLADOSTNIKOV.  V tem letu se akcija nadaljuje,  v ospredju pa so aktivnosti, da ugotovimo, kaj je uresničljivo, kaj že uresničujemo ter kaj lahko spremenimo na bolje tako na šolski ravni kot tudi na lokalni in nacionalni ravni.

Učenci so razpravljali o duševnem zdravju, o vplivu okolja na naše duševno zdravje, o virih pomoči in o spremembah za krepitev razvoja mladostnikov.

Po končani debati je komisija izbrala osem učencev, ki so se 12. 3. 2024 udeležili regijskega šolskega parlamenta v Ravnah na Koroškem.  Organizator parlamenta za koroško regijo je Društvo prijateljev mladine Koroške. Na parlamentu je sodelovalo 25 mladih parlamentarcev iz osnovnih šol celotne koroške regije. Med njimi je bil tudi  naš učenec Marko Krajnc.

Razprave so bile zelo zanimive, živahne, poučne ter podprte s konkretnimi predlogi.

Vsem učencem čestitam za aktivno sodelovanje v razpravah, za trud in pripravljenost za sodelovanje.

Mentorica Helena Brezovnik

Dostopnost