Občani Mute – naši dragi upokojenci

so svoj prosti čas namenili medgeneracijskemu sodelovanju na OŠ Muta

V sredo, 5. junija 2024, so se naši dragi upokojenci, krajani Mute, pridružili medgeneracijskemu sodelovanju na Osnovni šoli Muta. Skupaj z učenci naše šole in vrtca smo preživeli nepozabne trenutke, igrali različne družabne igre, kot so Človek, ne jezi se, Črni Peter, spomin, kače, ter risali risbice. Bilo je zelo zabavno. Učenci predmetne stopnje smo bili zelo veseli, da so nas učenci iz 1. triade z veseljem pričakali in komaj čakali, da se začnemo skupaj igrati. Opazili smo tudi veselje in zadovoljstvo na obrazih upokojencev, saj so se z velikim zanimanjem vključili v pogovore, delili svoje dragocene modrosti življenja in igrali igre z mlajšimi učenci. Veselili smo se tudi risbic, ki so nam jih podarili učenci 1. triade.

Učenci prostovoljci se vključujemo v različne dejavnosti, ki potekajo na šoli, v občini, v Domu Mavida Radlje ob Dravi, v akciji Drobtinica. Veseli smo, da lahko svoj prosti čas in svoje pozitivne vrednote delimo z drugimi ter se tako povezujemo in ustvarjamo dobre medsebojne odnose. Izjemno smo bili veseli, da smo lahko ta dan sodelovali z upokojenci Mute, kajti opazili smo, da so bili tudi oni radostni in prijazni, polni energije ter so z velikim navdušenjem pristopili k mlajšim in sodelovali pri igranju družabnih iger. Ponosni smo na našo šolo, da smo lahko s svojim sodelovanjem krepili vez medgeneracijskega sodelovanja.

Učenec Anej Žvikart iz 4. a je upokojence pozdravil z veselo pesmico na harmoniki. Njegova glasba nas je vse razveselila in povezala. Tako je bilo naše sodelovanje še bolj prijetno in nepozabno.

Hvala, dragi upokojenci občine Muta, da ste svoj čas in dobro voljo delili z nami.

Želimo vam, da ostanete še naprej tako srčni in prijazni, polni dobre volje, ter da z nami sodelujete tudi v prihodnje na poti medgeneracijskega sodelovanja na OŠ Muta.

Hvala vam.

Zapisali: Neli Korat, Maja Kugovnik, Zak Črešnik, Jan Breznik, Maša Georgijev, Lena Plazel, Ela Pečoler.

Dostopnost