Dragi učenci, spoštovani starši.

V tednu, ki je pred nami imajo učenci  jesenske počitnice. Od začetka šolskega leta do danes se je zgodilo zelo veliko. Kot ste že bili seznanjeni, je letos, leto praznovanja 120-letnice slovenske osnovne šole in 90-letnice predšolske vzgoje na Muti. Zaradi zdravstvenih posebnosti tega leta smo se odločili, da obe obletnici proslavimo na načine, ki so nam v teh razmerah omogočeni.

V šolskem letu 2019/2020 smo razpisali likovni natečaj za pisemsko ovojnico, znamko in žig. Danes smo po pošti poslali ovojnice s kratko zgodovino osnovne šole in vrtca. Izbrane izdelke učencev in otrok si lahko ogledate.

Na povezavi si lahko preberete tudi povzetek zgodovinskih mejnikov, ki so pomembno zaznamovali obe ustanovi (OŠ MUTA, VRTEC). Projekt smo izpeljali s pomočjo Filatelističnega društva »Drava«  Muta – Vuzenica, pod mentorstvom gospoda Mitje Čeha.

Navada na naši šoli je tudi, da se vsi zberemo v avli šole na skupni prireditvi pred  vsakimi počitnicami. Ker letos to ni bilo mogoče, smo prireditev posneli in si jo lahko ogledate.

Vsem vam želim čim lepše počitnice. V želji, da se po počitnicah zdravi vrnemo v šolo, vas prijazno pozdravljam.

Ravnateljica

 Anita Ambrož, prof.

Dostopnost