Učenci prostovoljci, ki jih na naši šoli imenujemo Junaki našega časa, letos sodelujejo na vseslovenski prostovoljski akciji Dan za spremembe. Ta se bo letos odvijal 10. aprila 2021. Prostovoljske aktivnosti ob tem dnevu so namenjene pisanju pisem stanovalcem doma Hmelina Radlje ob Dravi.

Namen pisanja pisem je, da stanovalcem doma pomagamo,
 da v teh težkih časih premagajo osamljenost,
 da jim povemo, da jih pogrešamo, ter jim želimo, da so zdravi.

Stanovalci doma so učencem povedali in zaupali različne zgodbe iz svojega življenja.

Nekateri so tudi povedali, da so v domu našli SVOJ NOVI DOM.

Vse te zgodbe so učencem pustile različne spomine, na katere niso pozabili. Z velikim veseljem se spominjajo srečanj v domu, ko so s stanovalci pekli potico, izdelovali različne okraske, se z vozički sprehajali po parku, v jeseni luščili fižol in ličkali koruzo, z njimi veselo poklepetali.  Stanovalci pa so tudi komaj čakali, da jih otroci obiščejo. Nekateri so ob srečanju z otroki potočili solzo, saj so se spomnili svojih vnukov …

Učenci, ki sodelujejo v interesni dejavnosti Razveselimo starejše,  so v šoli napisali pisma.

Pisma skupaj s slikami, s katerimi smo posneli naše spomine,

se bodo izročila stanovalcem 12. aprila.

Pisma jim bo izročila delovna terapevtka doma.

Dom Hmelina bomo obiskovali tudi v prihodnje ter tako pomagali starejšim ljudem zapolniti čas, ki ga preživijo v domu, mnogi daleč stran od svojih domačih.

Učenci so povedali, da se veselijo vsakega trenutka, ki ga preživijo skupaj z njimi. In tudi pisanje pisem je bilo za njih posebej zanimivo in nepozabno.

 

Mentor: Marija Lisec, šolska svetovalna delavka

 

Pisanje pisem:

TOPLINA V SRCU IN  NASMEH NA OBRAZU STANOVALCEV DOMA HMELINA OB PREJETEM PISMU NAŠIH UČENCEV.

ZAHVALE UČENCEM

Stanovalci doma učencem sporočajo, da so bili pisem zelo veseli in se zahvaljujejo vsem otrokom, ki so pri tem sodelovali.

Dostopnost