V ponedeljek, 10. 5. 2021, smo imeli tehnični dan, zato sem si en dan prej pripravila v nahrbtnik pijačo in nekaj sladkarij.
Zjutraj sem se razveselila, ko sem videla, da je lep dan in da sije sonce. Vreme je moralo biti lepo, saj smo imeli tehnični dan v gozdu.
Pri družbi smo se učili o koliščarjih. Spoznali smo, kje in kako so živeli. Pred odhodom v gozd smo še enkrat ponovili snov in si ogledali še nekaj o njih. Po malici smo se odpravili iz šole. S seboj smo vzeli klešče za obrezovanje, vezice in vrvice. Vse to smo potrebovali pri izdelavi naših izdelkov. V gozdu smo poiskali različne uporabne stvari za izdelavo hišk.
S sošolko Aljo sva nabrali različne lesene palčke, mah in lubje.  Sedli sva na tla in začeli ustvarjati. Zvezali sva palčke z vezicami in vrvico, iz lubja in mahu pa sva naredili streho. Nato smo takšen izdelek odnesli v šolo, kjer smo ga zlepili z vročim lepilom. Hiško nama je uspelo izdelati tako, kot sva si jo zamislili. Zato sva bili z izdelkom zelo zadovoljni. Ko smo vsi dokončali izdelke, smo vse hišice postavili skupaj in naredili lepo razstavo.

Vsi smo se zelo potrudili pri izdelavi hišk, zato mi je bila sestavljena vas zelo všeč.

Ker zelo rada ustvarjam, mi je bil takšen dan zelo zanimiv.

 

Taja Štraser, 5.a

Dostopnost