Spoštovani starši.

Vlada RS Slovenije  je sprejela nov Odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, ki  je pričel  veljati 8. novembra 2021 in  določa, da je uporaba maske (kirurške ali FFP2 )  obvezna  za VSE UČENCE  V ZAPRTIH PROSTORIH IN ZUNANJIH POVRŠINAH, ČE NI MOGOČE ZAGOTOVITI RAZDALJE 1,5 m.

V odloku je tudi zapisano, da naj bi se učenci samotestirali v šoli od 15. 11. 2021 dalje.

Ker se  v zvezi s tem odlokom postavlja ravnateljem veliko odprtih vprašanj imamo jutri, v sredo, 10. 11. 2021,  sestanek s predstavniki ministrstva in NIJZ-ja.

Več informacij o samotestiranju učencev boste dobili takoj, ko bom dobila odgovore na vprašanja, ki sem jih poslala na MIZŠ.

Danes pa še nekaj zelo pomembnega:

Vaši otroci so se glede nošenja mask in upoštevanja navodil učiteljev izkazali kot zelo odgovorni učenci, kar gre zahvala Vam spoštovani starši in tudi skrbnim, prijaznim in doslednim učiteljem. Nekateri učenci nižjih razredov so že včeraj imeli namesto mask iz blaga, kirurške maske in so učitelje v teh maskah pričakali v razredih, ker so doma pri starših dobili prave informacije glede zaščite zdravja vsakega posameznika in tudi nas vseh.

Kot ravnateljica, Vam zagotavljam, da bomo vsak primer učenca, ki bi imel kakršnekoli težave v zvezi z nošenjem mask obravnavali individualno in da bom skupaj z učitelji poskrbela, da bomo Vašim otrokom zagotavljali varno okolje za njihov optimalen razvoj.

Odloki vlade so za nas zavezujoči in jih bomo spoštovali, saj bomo le tako lahko omogočili učencem, da ostanejo v šoli. Po podatkih NIJZ-ja se ta različica virusa širi zelo hitro in če je v razredu en okužen učenec, potem zboli v tem razredu 1/3 ali več učencev. 

Zaradi navedenega Vas še enkrat prosim, da učencev z znaki bolezni, NE POŠILJATE V ŠOLO, ampak z njimi opravite test za okužbo doma oziroma se posvetujte z osebnih zdravnikom.

Spoštovani starši,

spodbudite otroke, da bodo z nošenjem mask in umivanjem rok odgovorno poskrbeli za svoje zdravje in s tem prispevali tudi k zajezitvi  širjenja virusa. Le zdravi bomo lahko uresničevali naše in vaše  največje poslanstvo to je:

DELATI DOBRO V KORIST OTROK.

 

Tudi v tokratnem sporočilu VAS LEPO PROSIM ZA SODELOVANJE in ZAUPANJE, da bomo naredili prav vse, da se premaga virus, ki nam onemogoča normalno življenje in šolanje.

HVALA VAM za odlično sodelovanje do sedaj in SKUPAJ ZMOREMO preprečiti širjenje virusa tudi v tem valu epidemije.

 

 

                                                                                                               Ravnateljica:

                                                                                                             Anita Ambrož, prof.


 

Dostopnost