V petek, 8. 4. 2022, ob 15.30, je na OŠ Muta za učence tretje triade potekala še zadnja čajanka v tem šolskem letu. Tema te čajanke je bila fantazijska, na njej pa se nam je pridružila tudi knjižničarka Tanja Repnik iz Knjižnice Radlje ob Dravi.  

Zbrali smo se v velikem številu in pričeli s kratko predstavitvijo o grški mitologiji in slovanskih bajeslovnih bitjih. Zaradi bolezni se nam gostja Bernarda Jerič, ki naj nam bi pripovedovala ljudske zgodbe iz preteklosti, ni mogla pridružiti, zato pa nam je poslala nekaj svojih zapisov. Tako smo nadaljevali z branjem strašljivih zgodb, ki naj bi se zgodile v naši okolici, nekaj časa nazaj. Zdelo se mi je zelo zanimivo in mislim, da so ob poslušanju vsi uživali.

Nato smo še sami povedali, katere knjige, v povezavi z domišljijsko temo, smo prebrali. Poslušanje drugih je bilo nadvse zabavno. Veliko smo se pogovarjali o izbrani temi, kar mi je bilo zelo všeč. Na koncu čajanke smo se, kot po navadi, pogostili s piškoti in popili skodelico čaja. 

Čajanka je bila tudi tokrat zelo zanimiva in zabavna. Mislim, da smo se vsi, ki smo se zbrali, imeli super in zopet uživali v pogovoru ob knjigah. 

Alina Vrhnjak, 9. b

 

Dostopnost