Učenci 5. razredov so v tem letu opravljali vožnjo s kolesom po kraju. Vsi so se zelo veselili, da pridejo na vrsto in bi se še večkrat udeležili vožnje v skupinah. Med postankom so si lahko tudi kupili sladoled, zaradi katerega je bila vožnja še boljša. Ko so vsi opravili vožnjo, jih je čakal kolesarski izpit, katerega so vsi zelo uspešno opravili pred policistom.

Sedaj, ko so vsi učenci imeli kolesarske izpite, smo se v petek, 27. 5. 2022, za športni dan opravili s kolesi do ribnika Reš. Tam so nas pričakali ribiči, ki so nam povedali marsikaj o lovljenju rib. Učenci so se lahko v ribolovu tudi sami preizkusili. Bili so zelo navdušeni, saj so ujeli male in velike ribe. No, uspelo nam je ujeti tudi kakšno drevo. Za nagrado za uspešno lovljenje rib, smo se odpravili tudi na pico. Dan je bil res pester ter zanimiv in so učenci v njem res uživali.

Zapisala: Maja Planinšič

Najbolj všeč mi je bilo, ko smo lovili ribe. Ujela sem eno veliko in dve mali ribi. Zelo zabavno je bilo, ko je ribiču padla riba na tla in sem jo jaz morala dati nazaj v vodo. Tudi veliko labodov smo videli, vendar smo jih opazovali samo od daleč, saj so lahko zelo napadalni. Zelo fajn je bilo, ko smo se peljali po klancu navzdol, edino vožnja po klancu navzgor je bila naporna, saj je bilo zelo vroče.

Špela Gerhold

Vožnja s kolesi mi je bila zelo všeč, edino malo me je bilo strah vožnje navzdol po hribu. Pri ribičih je bilo super, saj sem prvič lovila ribe in jo lahko tudi prijela. Po lovljenju rib, smo si lahko kupili tudi pice. Vroče nam je bilo edino na poti nazaj, saj je sijalo močno sonce.

Neža Merčnik

Danes sem se zelo zabavala, saj sem ujela ribo že takoj, ko sem prijela ribiško palico v roke. Všeč mi je bilo, da smo lahko odšli na pico in se še tam družili s sošolci.

Tia Križovnik

Dostopnost