V torek, 31. 5. 2022, smo bili v SNG Maribor, kjer smo se udeležili zanimivega in zabavnega Gledališkega labirinta. Gledališki mentorji so nas vodili po ozkih hodnikih, visoko v podstrešne sobe in v temno klet. Pot je bila označena z rdečimi zastavicami, da smo se v tem labirintu sploh znašli. Otroci so spoznali gledališče še iz drugačne perspektive.

                                                                                                                      Danijela Planinšič, prof.

 

Prišli smo v šolo. Potem smo šli na avtobus. Z avtobusom smo se peljali v gledališče Maribor. V parku pri vodnjaku smo pojedli malico. V gledališču so nam pokazali oblačila. Potem smo ustvarili našo lastno predstavo. Predstava je bila o travnih bilkah in prečudovitih žuželkah. Potem smo šli na avtobus. Z avtobusom smo odšli do šole, po nas so prišli starši. Srečno smo preživeli dan.    
(Gaja 2.a)                                        

Prišli smo v šolo in se odpravili na avtobus. Potem smo malicali v parku. Odšli smo v gledališče in odložili nahrbtnike in se razdelili v skupine. Povedali so nam, da se moramo kulturno obnašati. Šli smo v različne prostore. Na koncu smo odšli na sladoled.  (Ana 2.a)

Šli smo v gledališče. V Maribor smo se peljali z avtobusom. Gospa nam je pokazala, kako se dela v gledališču. Po obisku smo šli na sladoled. V gledališču so mi bili najbolj všeč beli kipi.   (Tina 2.a)

V Maribor smo se vozili eno uro. Najprej smo jedli, potem pa šli v gledališče. Morali smo iskati skriti zaklad, pa smo ga šli iskat. Šli smo na podstrešje in videli obleke za balet, obleke za velikane in zlate obleke. Potem smo šli na oder in v sobo, kjer so bile štiri sestavljanke. Potem smo šli na sladoled.  (Gal 2.a)

Peljali smo se v Maribor. Ko smo prispeli, smo se ustavili v parku, tam smo jedli malico. Šli smo v gledališče. Najprej so nam povedali pravila. Šli smo pogledat garderobo, tam smo odložili nahrbtnike. Potem smo odšli v klet. Imajo pet različnih odrov. Imeli smo sestavljanke, ki so prikazale dramo, balet in opero. Ogledali smo si oblačila, imajo okoli 1500 oblačil. Na strehi imajo kipe, ki so ponaredek, ker imajo prave kipe v gledališču, predstavljajo pa tri dečke, ki igrajo na instrumente. Na koncu izleta nas je učiteljica peljala na sladoled.  (Taja 2.a)

Z avtobusom smo se peljali v Maribor. V Mariboru smo pojedli malico. Vstopili smo v gledališče SNG Maribor. Pokazali so nam kostume. Videli smo kipe, ki predstavljajo glasbo. Videli smo tudi zaodrje. Ogledali smo si mesto Maribor. V mestu smo odšli na sladoled. Na stopnicah smo se fotografirali. Po nas je prišel avtobus. V šoli smo pojedli kosilo.  (Klemen 2.a)

V šoli smo si vzeli sendviče in soke. Peljali smo se v Maribor v gledališče. Jedli smo v parku, bili smo v skupinah. Najprej smo šli v klet, igrali smo se igre. Gledali smo tudi kostume. Potem pa smo šli na oder igrat.  ( Anej Ž. 2.a)

Bili smo v gledališču, v gledališkem labirintu v Mariboru. Šli smo po različnih prostorih in sestavljali smo sestavljanke. Šli smo na podstrešje in pogledali smo koliko oblačil imajo. Imeli so zelo, zelo, zelo veliko hodnikov. Najbolj všeč mi je bilo, ko smo sestavljali puzle. Spremenila bi, da bi lahko pogledali čisto vse prostore v gledališču, tudi tiste umazane.   (Zala 2. b)

Bili smo v Mariborskem gledališču. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo iskali zvočnik. Zelo je bilo fajn in nič nočem spremeniti. (Anej P. 2. b)

Obiskali smo gledališče v Mariboru. Tja smo se peljali s kombijem. Najbolj všeč mi je bil komorni oder, ki je bil čisto črn. Na njem smo naredili svojo predstavo. Sestavljali smo puzle. Po ogledu smo si kupili slasten sladoled.  (Luka 2. b)

Bilo je zelo fino. Šli smo v Maribor na gledališko predstavo. Všeč mi je bilo, ko smo šli na sladoled, gledat obleke, ko smo šli sestavljat puzle in ko smo naredili svojo predstavo.  (Naja 2. b)

Bilo mi je najbolj všeč, ko smo gledali različne obleke. Spremenila bi, da bi šli pogledat lepe čevlje. Igrali smo se, da nekdo pokaže nekaj z ribo in kozarcem. (Taja Helena 2. b)

Bili smo v gledališču v Mariboru. Bilo je zelo zabavno. Sprehodili smo se po gledališču in poskusili smo igrati travne bilke in žuželke. Najbolj mi je bilo všeč, da smo lahko poskusili igrati predstavo. Spremenila bi, da bi lahko gledali predstavo. (Neža 2. b)

Včeraj smo bili v gledališču v Mariboru. Ogledali smo si, kako naredijo predstavo. Bilo je zelo lepo. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo šli v njihovo omaro. Želela bi si, da bi nam zaigrali kakšno predstavo. (Tajda 2. b)

Bili smo v gledališču. V njem smo si ogledali oblačila. Šli smo na sladoled in nazaj v šolo. Najbolj všeč mi je bilo, ko smo bili na odru. Imeli smo se super. Že komaj čakam na končni izlet in upam, da se to že bliža. (Vasja 2. b)

Dostopnost