Tretješolci smo dokazali, da poznamo pomen gibanja za zdravje. Tako smo se  ob dnevu slovenskega športa in v okviru FIT hoje za zdravje podali na pohod na Sv. Primož nad Muto.

Dan smo začeli s skupinskim fotografiranjem pod planinsko zastavo. Nato smo se podali na pohod. Z nami sta se odpravili tudi planinki, gospa Vlasta Senica in gospa Metka Pavlič. Od šole smo krenili po šolski poti na Spodnjo Muto. Na križišču smo zavili desno, od koder se je pot začela vzpenjati. Blizu kmetije Breznik smo se ustavili in pomalicali. Z novo energijo smo pot nadaljevali po gozdni stezi, makadamski cesti, stopnicah in na koncu še po asfaltu.
Med potjo smo se tudi ustavili in si privoščili lepe razglede na reko Dravo, Pohorje, Uršljo goro, Peco in Kamniško Savinjske Alpe, saj je sonce vztrajno odganjalo meglo. Ves čas smo sledili markacijam in smerokazom. Tako smo prispeli do cerkve Svetega Primoža in Felicijana, od koder se nam je odprl čudovit razgled na Muto. Posedli smo in se posladkali z dobrotami iz nahrbtnika. Ogledali smo si sončno uro na cerkvi in s pogledom poiskali šolo ter svoje domove.
Odpočili smo se in se začeli vračati v dolino proti šoli. Del poti smo skrajšali preko travnikov. V šolo smo se vrnili veseli in zadovoljni, saj nam je uspel kar velik planinski zalogaj.

Donata Golub

Dostopnost