PUST NA NAŠI ŠOLI 

Po dolgem času smo na naši šoli imeli pustovanje. Zjutraj pri razredni uri smo se oblekli v kostume. Ves dan smo bili oblečeni v pustne maškare in imeli pouk. Za malico smo imeli tradicionalno pustno jed – krofe.  

Po četrti uri smo se učenci od 4. do 9. razreda zbrali v avli. Za začetek smo si ogledali kratek filmček o kurentih, potem pa smo na odru začeli predstavljati skupinske maškare po razredih. Mi smo predstavljali nogometaše in navijačice. Po predstavitvi skupinskih mask smo imeli kratek odmor. Potem je komisija razglasila najboljše maske. Dosegli smo drugo mesto. Na prvem mestu je bil 8. b, ki je predstavljal havajsko narodno nošo. Na tretje mesto so se uvrstili učenci iz 8. a, ki so bili Smrkci. Za na konec smo zadnjo uro imeli še ples v maškarah. 

Ta dan mi je bil zelo všeč in upam, da se bo naslednje leto ponovil. Mislim, da bi morali ta stari običaj ohranjati. Za pust bi morali narediti več karnevalov in v vseh krajih ohranjati to staro šego. 

Ivana Pečoler, 7. b 

V torek, 21. 2. 2023, je bil pustni torek. Dan se je začel z razredno uro, kjer smo se oblekli v kostume. Pomagali smo drug drugemu. Naš razred se je spremenil v pravljične junake. Jaz sem bila gospa Pehtra.

Zatem so sledile štiri ure pouka. Po sadni malici smo se zbrali v avli, kjer smo  učenci od 4. do 9. razreda predstavili skupinske maske. Vsak razred je izbral kostume na drugačno temo. Tako smo spoznali nogometaše, Smrkce, Havajce, domine, pajke, gobe … Izbrali smo tudi komisijo. Oni so na koncu odločili, katera skupinska maska je najboljša. Zmagali so Havajci iz 8. b, meni po so bili najbolj všeč nogometaši in navijačice iz 7. b, saj so bili smešni in zanimivo so se predstavili na odru.

Šesto šolsko uro je sledila zabava. Vsi smo se zelo zabavali, poslušali pesmi in plesali.

Pust mi je zelo ljub običaj. Zelo sem se zabavala.

Hana Juvan, 6. a

PUST 1. TRIADA

Učenci 1. triade smo prvi dve uri preživeli v razredu, kjer smo spoznali običaje pusta, plesali smo in se naučili pustno pesmico. Potem smo se šli pokazat po šoli in zaplesali ples v telovadnici. Nato pa smo se pridružili vrtcu na pustni povorki po kraju.

Učiteljice 1. triade

Dostopnost