Na obisku v muzeju na Muti

Na obisku smo bili v kovaško-livarskem in gasilskem muzeju na Muti. Ga. županja Angelca Mrak nas je prijazno sprejela in nam razkazala muzej. Z veseljem smo prisluhnili njeni zanimivi razlagi. V prvem delu muzeja smo si ogledali zgodovino našega domačega kraja, v drugem delu smo spoznali kovaštvo in livarstvo, ki je že od nekdaj razvito na Muti. V zadnjem delu smo si ogledali gasilski del muzeja. Na koncu smo imeli še prosto in smo si lahko še sami ogledali, kar nas je najbolj zanimalo.

V muzeju so imeli staro gasilsko vozilo. Videlo smo gasilske uniforme, stara oblačila, človeško lobanjo, stare likalnike, stare šolske mize in še veliko več. (Eva)

Gospa Angelca nam je bolj podrobno povedala, kje in zakaj so uporabljali stare predmete. Najljubši del mi je bil gasilski muzej, kjer sem videla staro gasilsko opremo. (Mojca)

V muzeju mi je bilo zelo zanimivo, všeč mi je bil gasilski del in stari likalniki. To je bil najboljši dan v muzeju. (Naja)

Izvedel sem, da je bil enkrat na Muti požar, ker je iz likalnika poletelo oglje in takrat je zgorelo kar šest hiš. (Lovro)

Izvedel sem, da je ob Bistrici in Dravi včasih stala mitnica, kjer so pobirali denar, da so lahko prečkali mejo. (Dan)

Zapomnil sem si, da je bilo prvo gasilsko vozilo voz. (Vid)

Dostopnost