16. MEDNARODNI LIKOVNI NATEČAJ BODI UMETNIK «IGRAJ SE Z MANO«

Vsako leto učenci naše šole sodelujejo na več likovnih in literarnih natečajih, kjer dosegajo visoka priznanja. Tako je v mesecu decembru na OŠ Prule potekala otvoritev likovne razstave grafik mednarodnega likovnega natečaja Otroška grafika 2022, na kateri sta srebrno priznanje  dobili učenki Gaja Vasiljevič in Tjaša Palko. Podelitve priznanj se je udeležila Gaja, ki nam je poslala fotografijo nagrajene slike.

Z likovnimi deli učencev naše šole in šole s prilagojenim programom pa smo sodelovali tudi na mednarodnem likovnem natečaju Bodi umetnik »IGRAJ SE Z MANO«, ki ga je razpisal  Center Janeza Levca Ljubljana – Oddelek za projektne dejavnosti in Društvo za kulturo inkluzije.

Izmed 4900 likovnih del, ki so letos prispeli na natečaj, so za razstavo izbrali tudi slike naših učencev: prvošolke Teje Vimer, Aleksa Palka, učenca 2. razreda, in učenke OŠPP Nine Juhart. Postavitev in otvoritev likovne razstave je potekala v Koroški galeriji likovnih umetnosti 22. marca 2023.  

Za učence in mentorje, ki smo se udeležili tega dogodka, je bilo to prav veselo doživetje, saj ga je spremljalo več zanimivih dejavnosti: od likovnih delavnic do  ogleda Sokličeve zbirke v Koroškem pokrajinskem muzeju ter ogleda rojstne hiše Huga Wolfa. Na koncu pa nas je čakalo še presenečenje, za katerega je letos poskrbel raper Zlatko. Ob njegovi glasbi smo težko ostali ravnodušni, zato smo vsi veselo zaplesali.

S prireditve v Koroški galeriji likovnih umetnosti smo odnesli pozitivne misli in lepe spomine.

Na vse uspehe naših učencev smo zelo ponosni, še posebej pa so nase ponosni učenci, saj so v svoje izdelke vložili veliko truda.

Za vse, ki imate radi likovno umetnost, pa še povabilo na likovno razstavo »Igraj se z mano«, ki si jo lahko brezplačno ogledate v Koroški galeriji likovnih do 1. aprila 2023; od torka do petka med 10. in 18. uro ter v soboto in nedeljo med 10. in 17. uro.

Milena Repnik

 

 

Dostopnost