PRAZNIKOM IN PRVOMAJSKIM POČITNICAM V POZDRAV

  1. aprila smo na šoli s kratko prireditvijo počastili vse pomembne praznike, ki so se zvrstili v času prvomajskih počitnic.

Prvi del prireditve smo namenili dnevu Zemlje in naši skrbi zanjo. Ob tem smo se spomnili vseh dejavnosti, ki smo jih izvedli v okviru eko dneva, ki je bil v soboto,  6. aprila 2024. Še posebej smo bili ponosni na devetošolce, ki so v dnevih akcije zbiranja odpadnega papirja postali zmagovalci šole z največ kilogrami zbranega papirja in si tako prislužili darilni bon za pico. V treh dneh, kar je akcija trajala, smo skupaj z učenci OŠPP zbrali kar 2 toni in 550 kilogramov odpadnega papirja. Posebej smo pohvalili tudi učence 4. b razreda, ki so bili najuspešnejši pri zbiranju zamaškov za društvo Vesele nogice.

Posebno mesto na prireditvi so dobili učenci, ki so na različnih tekmovanjih osvojili najvišja mesta in priznanja. Ravnateljica gospa Anita Ambrož je vsakega učenca povabila na oder, mu čestitala in izročila priznanje in darilce.

Drugi del prireditve je bil namenjen spominskim dnevom, ki so zelo pomembni za obstoj našega naroda in naše domovine. Obeležili smo 26. april, dan spomina na slovenske žrtve holokavsta, in 27. april, dan upora proti okupatorju. Oba pomembna dneva so nam predstavili učenci višje stopnje pod vodstvom učiteljice Nine Šantl, ki so z budnico in postavljanjem majskega drevesa predstavili tudi nekaj simbolov praznovanja 1. maja – praznika dela.

Učenci od 1. do 9. razreda so pod vodstvom svojih mentorjev popestrili tudi s plesnimi, glasbenimi, dramskimi in literarnimi točkami.

Veselih obrazov in dobre volje so se učenci po prireditvi vrnili k šolskemu delu, saj so vedeli, da jih po petkovem pouku čaka kar devet brezskrbnih počitniških dni.

Milena Repnik

Dostopnost